Читај ми!

Од спортисте, преко песника до трик-мајстора!

Какве везе има држава Алжир са Нотр Дамом, како се прави пролећна лала од краставца и шаргарепе, шта повезује играчку аутић са телевизором, зашто се шах некада играо уз помоћ коцкице за јамб... сазнајте у нашем новом плавоптичастом лету. Нова епизода вас чека 31. октобра у 12.05ч на Првом прграму Телевизије Србије.

Осман једноставно не одустаје од идеје да својим вештинама одушеви Борку и тако нађе пут до њеног срца. Најпре покушава да буде спортиста, да докаже да је у здравом телу здрав дух. Хвалећи се вештинама и снагом, једино што успева је да се... ушине. Слику њега, као спортисте, докрајчиће Госпођа Ж, која ће га исмевати што за победу у фудбалској утакмици не каже да је дао "гол", већ говори "го". Од муке, решава да побегне, и то право у Африку, директно у Алжир.

А у Алжиру, знаменитости разне, егзотична земља, која има и оазе, и пустињу, и афрички Нотр Дам и главни град, који се зове исто као и држава - Алжир. А зову га "бели Алжир", сазнаћемо и зашто. Сазнаћермо и ко су "плави људи". Сазнаћемо много тога.

Осман не одустаје ни после тих алжирских лепота. Борка је његов циљ. Покушава да се пусти у песничке воде. Не задуго. Боркин критички дух га потпуно блокира. Као и упади комшија, са својим коментарима и питалицама, овог пута ће тимски доћи до решења - шта то повезује играчку аутић и телевизор и све то уз дегустацију куваричиног сепцијалитета.

По жељи наших другарића, гусарска посада плови у нови лов на знање, овог пута ће говорити о шаху: како је настао, где је настао, које легенде круже о њему и најзад - шта су велемајстори, а шта симултанка.

И коначно, Османов терен - трик. Иако делује једностано, Борка ни у сну не би погодила како га је урадио. Уз мало њеног шарма, пристаће да јој објасни фору.

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељ Миодраг Коларић, наши глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, затим наше сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, наша костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додик Зилџић и многи други.

Не пропустите нову епизоду "Плаве птице" у суботу, 31. Октобра 2020. године у 12.05ч на Првом програму Телевизије Србије. Све наше епизоде можете погледати на нашем званичном youtube-каналу, као и на нашеој платформи www.rtsplaneta.rs. Пишите нам на е-mail: plava.ptica@rts.rs, facebook - профил или на нашу добро познату адресу: Таковска 10, 11 000 Београд, са назнаком "за емисију‚ Плава птица".

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару