Читај ми!

Плава птицо, срећан ти девети рођендан!

Пре девет година, 14. октобра 2011. године први пут је полетела Плава птица. Полетала и слетала, правила пируете у ваздуху и са истим задовољством наставља да лети и даље. Нове епизоде почињу од 17. октобра у 12:05ч на Првом прграму Телевизије Србије.

Након дуже паузе него што су наши другарићи навикли, почињу са емитовањем нове епизоде серијала за децу "Плава птица". Улазимо у десету годину емитовања и добре ствари нећемо да мењамо: са нама и даље остају наши Борка и Осман, који ће нас, заједно са комшијама, Госпођом Ж и Господином Џ-ом, водити у нове авантуре.

Путоваћемо у нове државе света, сазнаваћемо како се у њима живи, које обичаје имају, шта воле да једу... А кад смо већ код хране, ту је и даље наша Куваричица и њена чаробна чинијица-помоћница, која ће нам у свакој епизоди направити неки занимљиви специјалитет и рећи нам по коју реч о намирницама... Ићи ћемо у лов на знање са нашом свезнајућом и шашавом гусарском посадом и сазнавати о свету који нас окружује. Осман ће увек имати спреман по један трик да изненади и Борку, али и наше другариће.

Писма наших гледалаца остају наша звезда-водиља. Све што наши другарићи пожеле путем писама, ми пробамо да им испунимо. Тако ћемо већ у првој епизоди обићи Индонезију, говорити о Марсу, сазнати како да научимо да правилно држимо оловку док пишемо, али и заједничким снагама доћи до решења шта је то што повезује Сатурн и венчање.

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељ Миодраг Коларић, наши глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, затим наше сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, наша костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додик Зилџић и многи други.

Не пропустите нове епизоде "Плаве птице" сваке суботе у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије. Све наше епизоде можете погледати на нашем званичном youtube-каналу, као и на нашој платформи www.rtsplaneta.rs. Пишите нам на е-маил: plava.ptica@rts.rs, facebook- профил или на нашу добро познату адресу: Таковска 10, 11 000 Београд, са назнаком "за емисију‚ Плава птица‘".

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару