Дневник једног пролећа

У филму о присуству вируса корона у Србији и борби наше земље, која нажалост још траје, говори више од 30 саговорника, представника државе, здравственог система, пацијената...

Ушли смо у Црвену зону, са лекарима и медицинским особљем били на првој линији борбе. Облачили скафандере небројено пута.

У филму о страху, неизвессности, борби са невидљивим противником говоре сви они који су се претходних месеци борили против короне без радног времена. Нису мислили на себе, већ како спасити и сачувати што више људских живота.

Дневник једног пролећа је сећање на најтеже тренутке, али и тренутке који су доносили наду.

Саговорници су говорили о њима најважнијим датумима који су обележили пролеће за нама.

Сценарио филма прати дане који су били најзначајнији и из угла новинарке РТС-а Ана Стаменковић, која је од средине фебруара све време на новинарском задатку и извештава о борби против вируса корона. Али... Дневник једног пролећа прати и најважније тренутке докторке Наташе Гоцић Перић, кардиолога интензивисте Ковид болнице КЦ Војводине.

Потресно. Упозоравајуће. Емотивно. Документарно. Информативно. Да упозори у данима када ковид 19 показује своје ново, још суровије лице.

Аутор Ана Стаменковић, сниматељ Владимир Законовић, реализација Наташа Миладиновић, монтажа Бошко Новаковић, Бојан Филиповић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво