Велика илузија - Повратак биоскопу

Београд и Србија су у последњој деценији изузетно атрактивна дестинација за филмску продукцију. О томе сведочи отварање новог студија за производњу кратких, анимираних, веб и стриминг форми. У "Крупном плану" Велике илузије тим поводом - глумац и продуцент Милош Биковић и познати италијанско-канадски продуцент са Холивудским искуством Андреа Јерволино.

После више од 3 месеца паузе, биоскопи у Србији 1. јула отворају врата за филмофиле. Међу насловима који ће се наћи на репертоару је научно-фантастични акциони филм "Bloodshot" са Вином Дизелом.

Амерички биоскопи стартују средином јула, са дуго очекиваном премијером шпијунског трилера Кристофера Нолана у коме главне улоге тумаче Џон Дејвид Вашингтон и Роберт Патинсон.

Представљамо девет српских документарних филмова из добра Краљевине Југославије из угла управника Архива Југословенске кинотеке Александра Ердељановића.

"Велика илузија" пажњу посвећује великим јубилејима. У "Премотавању" славимо 70 година раскошне каријере симбола италијанске кинематографије, последње диве за "прављење снова" - Софије Лорен.

У рубрици "Контраплан" обележавамо пола века од смрти рок легенде Џенис Џоплин којој је редитељка Ејми Берг посветила документарац "Џенис: мала тужна девојка".

Аутор и уредник: Сандра Перовић

Сарадници: Јелена Царевић, Зоран Јанковић

Реализација: Милош Ачански, Светлана Перовић

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије