недеља, 15. мар 2020, 11:00
Укуси Бачке и Баната
Озими усеви су у доброј кондицији. Припремимо се за пролећну сетву. Важно је да водимо рачуна о хигијени земљишта, да би узгајали здраве биљке које ће да хране здраве животиње и људе.
Подсећамо и да агроекономија каже, да се жита са малог поседа, исплате ако се продају као хлеб шунка или сир. Када се сервирају на трпези еко туризма ту је и профит. Зато у овом издању Знања имања говоре:
Иван Радић из Гаја, зашто је важно да чувамо моравку и мангулицу ако желимо да привучемо госте из света.
Ђорђе Стајић из Долова, чувар вина и традиције, како нас кућа с почетка 18. века сећа на породичне вредности.
Славна Момировић из Сомбора - да ли кулен и кобасица без меса, могу да буду и здрава и укусна храна.
Бојка Плавшић из Мокрина како је кренула са салаша на Факултет па је млекара вратила на фарму.
Мајстор теста Тружински из Бачке Тополе - о хлебу без адитива, који се спрема три дана а траје седам дана.
Уредник и водитељ: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинари: Љиљана М. Петровић, Драгана Попов
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Коментари