Укуси Бачке и Баната

Озими усеви су у доброј кондицији. Припремимо се за пролећну сетву. Важно је да водимо рачуна о хигијени земљишта, да би узгајали здраве биљке које ће да хране здраве животиње и људе.

Подсећамо и да агроекономија каже, да се жита са малог поседа, исплате ако се продају као хлеб шунка или сир. Када се сервирају на трпези еко туризма ту је и профит. Зато у овом издању Знања имања говоре:

Иван Радић из Гаја, зашто је важно да чувамо моравку и мангулицу ако желимо да привучемо госте из света.

Ђорђе Стајић из Долова, чувар вина и традиције, како нас кућа с почетка 18. века сећа на породичне вредности.

Славна Момировић из Сомбора - да ли кулен и кобасица без меса, могу да буду и здрава и укусна храна.

Бојка Плавшић из Мокрина како је кренула са салаша на Факултет па је млекара вратила на фарму.

Мајстор теста Тружински из Бачке Тополе - о хлебу без адитива, који се спрема три дана а траје седам дана.

Уредник и водитељ: Јасмина Никитовић Стојичић

Новинари: Љиљана М. Петровић, Драгана Попов

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње