Плава птица поново лети!

Даје се на знање, даје се на знање! "Плава птица" започиње своју нову, 16. сезону! У првој епизоди откривамо: шта је то квецал, колико је висок најмањи Снешко Белић на свету, какве су биле буве у доба диносауруса и још много тога. Зато нас гледајте у суботу, 22. фебруара, у 12.05, на Првом програму РТС-а!

Када се са неким дружите из сезоне у сезону, дође тај тренутак када пожелите да одете заједно на колаче. Е Осман и Борка то неће моћи. А зашто неће моћи, објасниће нам наша свезнајућа госпођа Ж, којој је граматичка исправност слађа од сваког колача.

Па добро... можда Осман и Борка неће отићи на колаче, али хоће у Гватемалу. Откриће нам шта значи реч "Гватемала", које племе је некада тамо живело и шта се најчешће једе у овој егзотичној републици.

А шта ће за Османа и Борку припремити наша куварица, то још не жели да нам открије. Знамо само да има неке везе са наранџама и крабама.

Наша гусарска посада ће овога пута истраживати Снешка Белића. Да, да, добро сте чули. Сазнаћемо какав је био први Снешко, колико је висок најмањи Снешко на свету и зашто је чувени сликар Микеланђело морао да прави Снешка.

А зашто смо ми морали да у госте позовемо Балетски студио "Степ", откриће нам једно писмо. Добро, истина је да нисмо морали, али смо хтели. Јер, као и до сада, настављамо да читамо ваша писма и испуњавамо вам жеље.

У овој сезони имамо и један новитет. Кад год Борка не буде могла да упамти неку реч, Осман ће јој то нацртати на један сасвим занимљив начин. Тако ће увек моћи да се сети цртежа, а самим тим и речи.

"Кад смо већ код тога, међутим", господин Џ ће и у овој сезони упадати у сред Османових трикова са својим занимљивостима, а припремио је и прегршт нових питалица. У овој епизоди питаће нас шта повезује дрво и књигу. Зато мућкајте главама све до 22. фебруара, у 12.05, када ћете чути одговор на Првом програму Tелевизије Србије!

Уреднице и сценаристкиње емисије су Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељи Игор Басоровић, Катарина Рогић и Иван Милановић, композитор Драгољуб Илић, сценограф Мира Андрејевић, костимограф Ирина Митриновић, а глумци Борка Томовић, Осман Ахмед, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић.

Лет, лет!

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару