недеља, 20. окт 2019, 11:00
Знање имање
Показало је Михољско лето све дарове Жупе. Тамјаника и Прокупац окитили винограде. Рибњаци се спремају за Божићни пост. Недавно откривена фигурина привукла је пажњу целог света.
Концепт од "њиве до трпезе" доноси профит и развија породични бизнис. То је и тема овог издања Знања имања.
О препознавању могућности и развоју говоре: три генерације породице Минић из Тржца како се тамјаника вратила на трпезе и зашто је поштују и Французи и Кинези. Ерићи из Плеша - шта нуди "као некад" у авлији за маштање. Шта спремају Жарковићи када укрсте традицију и савремен приступ. Колико љубави Јовковићи упакују у тегле, кад их пакују за свет. Кнежевићи - како је Латковац постао слатковац и зашто је важно да деца бораве у природи. Оно што се памти из Латковца, сигурно је и богата трпеза. Запазили смо сир и кајмак. Ово су последњи сточари у селу.
Уредник и водитељ: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинари: Љиљана М. Петровић, Драгана Попов
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Коментари