Плава птица

Како живе мрави, ко их учи реду, како је настао ратлук, која је најдужа држава на планети и шта је магични конац? Одговоре на ова питања наћи ћете у нашем новом плавоптичастом лету, у суботу 08. децембра 2018. године у 12.05 на Првом програму Телевизије Србије.

Основно правило бонтона је да се не касни. Међутим, веровали или не, то није тако у свим државама света. У једној држави, у којој је рођен чувени песник Пабло Неруда, у којој се налази чувена пустиња Атакама, пристојно је закаснити од петнаест до тридесет минута. У питању је држава Чиле, која се налази у Јужној Америци, али уопште то није једина држава са таквим чудним обичајем.

Захваљујући поручнику Бубиславу Редићу сазнаћемо шта су то колоније мрава, како живе... Сазнаћемо да постоје мрави-радници и мрави-ратници, сазнаћемо да мрави имају своје љубимце, сазнаћемо и то да мрави комуницирају врло активно преко својих антена. Сазнаћемо још много тога.

Наша гусарска посада плови у нови "лов на знање" и овога пута у питању је један врло сластан лов... Чувена гусарска тројка откриће нам шта је то ратлук, шта значи његово име, како је настао... Открићемо вам само део ове сласне приче: ратлук је настао тако што је један кувар морао да смисли феноменалну посластицу за свог султана, који је имао очајне зубе и због тога није могао да једе тврде бомбоне, које су тада биле у моди. Посластица се није допала само султану, већ касније скоро целом свету.

У госте нам долази Школа плеса "Беоденс", а комшије настављају да ометају, гњаве и помало забављају.

Експеримент?! Па како без њега! Будите са нама у суботу, 08. децембра 2018. године у 12.05 на Првом програму Телевизије Србије и сазнаћете шта нам је Осман припремио.

Уреднице и сценаристкиње су Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељ Иван Милановић, сценографкиња Снежана Поповић, костимографкиња Ирина Митриновић, композитор сонгова Драгољуб Илић, аниматор сонгова Милош Гојковић, а глумци Осман Ахмед, Борка Томовић Борис Миливојевић, Андријана Оливерић и наш почасни гост - Бранислав Зеремски.

Наш мејл је plava.ptica@rts.rs, а адреса је Таковска 10, 11 000 Београд, за емисију "Плава птица".

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару