Ово је Србија

Због топлог пролећа, виногради у жупском крају, у никад бољем стању. По свему судећи, берба винограда ће, као и за многе друге културе, поранити. Могла би да се заврши до половине септембра. Из винограда се укључује Горана Младеновић из крушевачког дописништва.

Како ће изгледати први Дневни боравак за мачвански крај у Богатицу - за децу са нтелектуалним потешкоћама, известиће Тања Димитрић Мијаиловић из Шапца. 

Бранковина је шездесетих година прошлог века била познта по малињацима који су постепено нестајали. шта тамошњи воћари раде како би Бранковина опет постала препознатљива по малини - из прилога Михајла Јевтића.

У Пољској Ражани не пристају на одумирање грнчарства. Пироћанци тврде да је храна из тих посуда најукуснија. Јесу ли им поверовали гости овогодишњег Сајма грнчарства - из прилога Силване Тошић. 

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уреднице емисије: Гордана Петровић и Дане Илић  
Водитељка:
 Зорана Коршош Николић
Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

ovo_je_srbija@rts.rs  

 

 

Ово је Србија Ово је Србија

Autor:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом