Плава птица

Како решити проблем одвезивања пертли на патикама, ко је био Леонардо Да Винчи, како се прави новогодишња кугла, шта се дешава са изгубљеним писмима и које су занимљивости везане за државу Јордан? Одговоре на сва питања пронаћи ћете у новом лету Плаве птице, а он почиње у суботу, 23. децембра у 12.05 на Првом програму Телевизије Србије.

Плавој птици стижу врло различита писма гледалаца: од оних који јој се захвале што постоји, преко оних који имају речи хвале или критике, оних који имају идеје, до оних који имају жеље и Плаву птицу моле за испуњење. Управо је недавно стигао један дирљив мејл од дечака, чији дека живи у далекој држави Јордан и који због политичке ситуације у свету не може да оде до њега. "Али Плава птица може", написао је наш другарић. И управо смо због њега одлучили да у следећој епизоди летимо баш у Јордан!

Сазнали смо још и да много писама које људи пошаљу никад не стигну на адресу на коју су послата. Некада се та писма негде заглаве, некад се изгубе... Али, сазнали смо такође да постоји човек, који је по професији "проналазач изгубљених писама". О овом занимљивом занимању и својим искуствима говориће нам упаво Нађослав Коверти, откриће нам тајну проналажења писама и испричати најзанимљивије приче везане за свој посао.

Наша гусарска посада путоваће у прошлост да бисмо упознали Леонарда да Винчија. Сазнаћемо само део његове генијалности, сазнаћемо да је први скицирао падобран, ронилачко одело, тенк, али сазнаћемо такође и да је био велики љубитељ животиња. Он је толико волео животиње да је куповао животиње да би их пуштао на слободу. А открићемо такође и да се бојао великих природних катастрофа. И још много тога.

Госпођа Ж ће нам открити решење за једну врло досадну појаву, која нас све прати: признајте, нема досадније ствари од пертли које се одвезују. Још ако се томе дода киша или снег, па још томе додају промрзле руке и наквашене пертле... Ух! Зато је ту Госпођа Ж, која овог пута има спремно решење за такву ситуацију! "Кад смо већ код тога, међутим", и Господин Џ ће бити спреман да подели са свима нама један податак.

Наш лет улепшаће посебно балерине из балетског студија "Балетино". Ексклузивно у овој епизоди имаћамо два експеримента - у једном ћемо правити новогодишњу куглу по жељи једне наше гледатељке, а други... будите са нама па сазнајте о чему је реч.

Летимо у суботу, 23. децембра у 12.05 на Првом програму Телевизије Србије! А ви будите са нама и пишите нам!

Уреднице и сценаристкиње су Јелена Попдић Сумић и Дуња Петровић, редитељ Иван Милановић, нашу глумачку посаду чине Осмах Ахмед, Борка Томовић и Борис Миливојевић, композитори су Срђан Марковић и Љиљана Сађил Марковић, аниматор Милош Гојковић, сценограф Снежана Поповић, а костимограф Ирина Митриновић.

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару