60 најлепших народних песама

У фокусу трећег издања јединственог играно-забавног шоу програма је Радио Београд - са правом сматран за медиј који је један од последњих "чувара ватре" старе домаће народне музике.

Док Бојана и Милан у ТВ студију буду представљали избор најлепших народних песама за које ће гледаоци моћи ускоро да гласају, у другом делу Србије - минијатурни казан за ракију задимио је кућу Цојлета Манојловића, верног гледаоца РТС-а...

Он и певач Раша Павловић пеку својих 15 литара "ватрене воде" за личну употребу, покушавајући истовремено да прате о чему у емисији говоре Милутин Поповић Захар и Драгослав Михајловић-Канаринац и шта ће све певати најпопуларнији певачи у новом издању емисије, посвећене Радио Београду. Међутим, Раша и Цојле не успевају да држе ствари под контролом и увиђају да је праћење емисије под тим околностима готово неизводљиво...

У студију РТС-а биће и "радијски водитељ из прошлог века", етномузиколог и новинар Ненад Камиџорац. Осим старих радијских микрофона и радио опреме, показаће и древну фото-документацију о историјату наше народне музике и Радио Београда... А објасниће и зашто је, између осталих донео и неке грамофонске плоче које су изгребане ексером?!

На задовољство поклоника народне музике, а поводом шест деценија постојања ТВ Београд/ Радио-телевизије Србије, пројекат РТС-а "60 најлепших народних песама" реализује се мултимедијално: осим телевизијске емисије на РТС1 недељом у пет поподне, сваке суботе од 14.00 сати на Првом програму Радио Београда биће емитована и радијска емисија "60 најлепших народних песама".

Гласање за најлепше народне песме које су прирасле вашем срцу, омогућено је на много начина: поштом (слањем писма), електронском поштом (имејлом), на званичном јутјуб каналу емисије, путем званичних налога емисије на друштвеним мрежама Фејсбук и Твитер и телефонским позивима, током истоимене радијске емисије суботом на РБ1.

Гласањем до краја серијала, гледаоци ће изабрати "најбоље од најбољих" - 60 најлепших песама народне музике свих времена. Стручни савет ТВ серијала "60 најлепших народних песама" приредиће избор од 500 песама, уважавајући све пристигле предлоге гледалаца.

Водитељи емисије: Бојана Марковић и Милан Поповић
Уредници емисије: Душан Шуклетовић и Милан Поповић
Музички уредници: Јована Дукић и Душан Шуклетовић
Сценарио по идеји Милана Поповића
Редитељи емисије: Петар Станојловић, Дарко Камарит, Милица Солдатовић Микић и Миодраг Коларић

 

60 најлепших народних песама 60 најлепших народних песама

Autor:
РТС

Мултимедијски пројекат РТС-а „60 најлепших народних песама“ покренут је поводом 60 година Телевизије. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару