Плава птица

И прошло је лето, и дошла је јесен, и пале су прве оцене, и "Плава птица" је прславила свој пети рођендан и наставља свој лет у суботу у 12 и 5! Будите са нама 28. октобра и сазнајте шта нас све очекује у новом лету!

 

Плава птица наставља да лети утабаним стазама! "Како да лети утабаним стазама", пита се Осман. Ма то се само тако каже... Али, да видимо шта је старо, а шта ново?

Старо је да и даље имамо Османа, Борку и њихове међусобне симпатије. Старо је и то да Осман упорно покушава да то Борки призна, а она се још упорније труди да му докаже да то не чује и најупорније се труди да он њене скривене симпатије не сазна.

Старо је то да и Османа, и Борку нервира појављивање Госпође Ш, али ново је то да се она не појављује, јер се у њену кућу сада доселила Госпођа Ж, рођака Госпође Ш, која, замислите, такође зна много тога и озбиљно је схватила задатак да све што зна подели са Османом, Борком и другарићима. Оно што је заједничко између ове две госпође је да Османа и Борку јако нервирају.

Оно што је старо, а добро, не треба мењати... А ту је свакако плавоптичасто путовање по свету кроз музику и у овом лету Осман и Борка одлазе чак до осртва Кубе, где се плеше салса, пије рум, где су људи дуговечни и врло срећни.

Ту је тренутак у коме угошћавамо другариће који нас упознају са неким спортом, плесом или својим успехом. Са џез-балетом овог пута упознаће нас наше другарице из балетског студија "Денс Плус". Експеримент?! Ма како без њега?! Осман нам је примпремио упутство како да направимо антистрес-играчку, такозвани спинер.

А шта је ново? Нова је наша гусарска посада. На броду се очигледно током летњих месеци десила револуција, наша гусарка Борки је постала капетаница, а на броду имамо новог гусара, Бокија, кога игра наш познати глумац Борис Миливојевић.

Ново је да имамо зачудне госте... У свакој епизоди угостићемо по једну особу која се бави јако, јако необичним занимањем. Овог пута угостићемо Небомира Облаковића, чије је занимање скулптор облака. Како се попне до облaка, који алат користи и зашто то ради - сазнаћемо у новом лету Плаве птице.

И шта је још потпуно ново? Ново је то да је Осман припремио изненађење за сваку епизоду, а шта је то изненађење - сазнаћете ако будете са нама у суботу 21. октобра 2017. године у 12 и 5 на Првом програму Телевизије Србије.

Уреднице и сценаристкиње су Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељ Иван Милановић, сценографкиња Снежана Поповић, костимографкиња Ирина Митриновић, композитори сонгова Срђан Марковић и Љиљана Садил-Марковић, аниматор сонгова Милош Гојковић, а глумци Осман Ахмед, Борка Томовић и Борис Миливојевић.

Наш мејл је plava.ptica@rts.rs, a адреса је Таковска 10, 11 000 Београд, за емисију "Плава птица".

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару