Знање имање

Иако статистика упозорава да је на планети сваки десети становник гладан, годишње се баци чак 1,3 милијарде тона хране.

У свету је очигледно довољно хране за све, али је неправилно распоређена. Можда одговор на питање како пронаћи баланс и равнотежу лежи управо у производњи биолошки вредне хране, кроз коју учимо како да се вратимо себи и природи.

У овом издању Знања имања посетили смо баш такве произвођаче. Гојко Вучићевић вратио се из иностранства на падине Златибора, у село Крушчицу и сав капитал уложио у дедовину где ће производити биохрану.

Исто је урадила и Тамара Милтен, програмерка, која је живот у Амстердаму заменила за очево имање надомак Новог Сада и посветила се производњи органске хране.

Економиста Срђан Узелац са супругом, банкарску рачуницу је заборавио и нову пронашао у производњи сушеног парадајза на Палићу.

Уредник емисије: Јасмина Никитовић Стојичић

 

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње