недеља, 24. сеп 2017, 11:00
Знање имање
Иако статистика упозорава да је на планети сваки десети становник гладан, годишње се баци чак 1,3 милијарде тона хране.
У свету је очигледно довољно хране за све, али је неправилно распоређена. Можда одговор на питање како пронаћи баланс и равнотежу лежи управо у производњи биолошки вредне хране, кроз коју учимо како да се вратимо себи и природи.
У овом издању Знања имања посетили смо баш такве произвођаче. Гојко Вучићевић вратио се из иностранства на падине Златибора, у село Крушчицу и сав капитал уложио у дедовину где ће производити биохрану.
Исто је урадила и Тамара Милтен, програмерка, која је живот у Амстердаму заменила за очево имање надомак Новог Сада и посветила се производњи органске хране.
Економиста Срђан Узелац са супругом, банкарску рачуницу је заборавио и нову пронашао у производњи сушеног парадајза на Палићу.
Уредник емисије: Јасмина Никитовић Стојичић
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Коментари