Плава птица

Дошли смо до краја још једне сезоне, а дошли смо и до тринаесте епизоде ове године...

Да ли ће Осман кувати чаробни напитак који потире малер који доноси овај број, да ли га заиста доноси, где ће путовати Осман и Борка и како се другарићи спремају за школу, сазнајте у нашем новом лету Плаве птице, у суботу, 20. маја 2017. године на Првом програму Телевизије Србије.

Крај је маја... То за Плаву птицу углавном значи да се полако спрема за заслужени одмор. За неке другариће значи да се спремају за распуст, а за неке и да се спремају за распуст пред полазак у школу! Управо такве једне другариће угостићемо овог пута и то су предшколци вртића "Зека" из Београда...

А да школа не мора да буде баук и да постоје врло занимљиви начини учења, потврдиће нам наши гости, Немања Бојанић и Вук Рајовић, сарадници Никола Тесла Центра... Како се учи кроз игру, зашто је битно да се деца што више играју, трче, врте, пењу и силазе, како је могуће да учење постане чиста забава, објасниће нам Вук и Немања.

Борка и Осман отићи ће у хладну Норвешку... То је европска држава, која има хиљаде фјордова, у којој постоје поларне светлости, у којој по легендама живе тролови, у којој постоји качкаваљ са карамелом и често се једе са џемом... И слаткиши се једу само једном недељно...

Како је Норвешка јако хладна, Осман кува посебни чај... Како ће Борка реаговати на тај чај и шта ће помислити за њега, сазнајте у нашем новом лету у суботу 20. маја 2017. године на Првом програму Телевизије Србије.

Наравно да нас очекује и развој љубавне драме између Госпође Ш и Господина Џ-а, наравно да су наши гусари припремили нове авантуре и објасниће нам нови појам и наравно да експеримент чека спреман.

Након ове епизоде, гледајте наше специјал-емисије сваке суботе у 12.05 часова на Првом програму.

Уреднице су Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељи Иван Вања Милановић, Игор Басоровић, Миодраг Коларић и Милан Јовановић, директор фотографије Марко Микић, композитори Срђан Марковић и Љиљана Сађил-Марковић, аниматор Милош Гојковић, а наш водитељски тим чине Борка Томовић, Осман Ахмед и Андријана Оливерић.

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару