"Балканском улицом" - петнаест година са вама

ТВ емисија, коју су критичари одавно назвали култном, ове јесени бележи петнаесту годину постојања. У славу јубилеја, "оденута" је у ново рухо: Креативни тим РТС-а је осмислио нову сценографију и визуелни идентитет. Препознатљив концепт емисије остаће непромењен - ауторка емисије Весна Дедић ће и убудуће разговарати са најугледнијим личностима чија су имена уткана у историју духа Београда.

Весна Дедић, ауторка емисије: "За протеклих деценију и по, променио се и Београд и људи, начин живота и моралне вредности... Са саговорницима у емисијама током ове сезоне, нећу само освежавати сећања на оно што су говорили или како су живели пре 15 година већ ћу покушати да одгонетнем и где је нестао онај кодекс части и госпоштине која је красила Београд, Београђане и дошљаке, оне који су са кофером пуним снова и талената долазили у овај град. Разговараћу само са највећим именима историје духа Београда и као никада до сада емотивно и искрено."

Сви су изгледи да ће, попут новог визуелног идентитета емисије Весне Дедић, и Балканска улица у Београду осванути у новом сјају, па ће поново постати улица старих заната, место окупљања уметника и гостију Београда.

РТС ће се прикључити иницијативи Скупштине града Београда, за постављање "Споменика дошљаку" и планираним активностима које ће допринети поновном ожиљавању улице којом су у Београд дошли Андрић, Киш, Црњански, Капор и још десетине хиљада врхунских лекара, писаца, глумаца и осталих личности које су Београд учинили космополитским, светским, метрополом.

Весна Дедић: "С обзиром да је по новој програмској шеми емисија скраћена на 35 минута, сви интервјуи ће бити емитовани у два наставка јер је реч о великим и бриљантним животним судбинама."

Прва емисија у јубиларној, 15 сезони: 2. октобра

Први гост у јубиларној, петнаестој сезони емисије, у недељу 2. октобра, биће Матија Бећковић. Он је био и први гост прве Веснине емисије "Балканском улицом", пре 15 година.

-"Како вам се сада све то чини, тих деценију и по? За ових петнаест година код мене се скоро све променило..." питала је ауторка свог уваженог госта на самом почетку емисије.
-"Код мене се и није много променило..." одговорио је Матија Бећковић - "Осим што сам сада тих петнаест година млађи..."

Првог госта нове, петнаесте сезоне емисије "Балканском улицом" Весна Дедић није случајно изабрала - он је био и први гост првог издања емисије, пре тачно петнаест година. У јубиларној ТВ сезони, култна емисија добила је нови визуелни идентитет али је ауторка концептуално задржала све оно због чега је овај програм опстао деценију и по а то су занимљиви и искрени интервјуи са најугледнијим личностима чија су имена уткана у историју духа Београда.

Веснин разговор са увек занимљивим Матијом Бећковићем је, својом музиком, употпунила Јелена Томашевић: уживо, са студијског балкона певала је омиљене песме угледног писца. Лепој атмосфери снимања прве емисије у новој сезони нарочито је допринела "а капела" извођењем њеног музичког хита "Име моје". А Бећковић се видно разнежио и када је угледао гошћу изненађења: Љиљану Капор, удовицу Моме Капора, која је новинарки Невени Младеновић испричала неколико ангдота из дружења са њеним и Моминим венчаним кумом - Матијом Бећковићем.

"Балканском улицом"- петнаеста сезона РТС 1, недеља 2. октобар

Балканском улицом Балканском улицом

Autor:
Весна Дедић

Значајне личности, чија су имена и стваралаштво уткани у историју духа Београда и Балкана, у емисији „Балканском улицом“ већ петнаест година заредом- говоре о својим сновима о успеху у великом граду али и о тренуцима среће и туге, који су им обележили живот. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару