недеља, 28. авг 2016, 12:00
Знање имање
Марко, Верица и Драган су млади куршумлијски воћари, а Немања, Стефан и Душан сточари.
Решили су да прошире имања својих очева и дедова, заснују породицу и тако поправе лошу статистику села, поготово села на југу Србије. Луковска и Пролом бања већ више од две деценије дају добар пример како пољопривреда и туризам могу живети у симбиози. Биолошки вредна храна из села Куршумлије пронашла је свој пут до бањских трпеза, мештани су пронашли посао, а туристи изворе лековите воде, нетакнуту природу, стазе здравља, цркве и манастире. Вода са извора у Пролому даје специфичну ноту пиву које се искључиво у Куршумлији точи већ неколико година, а клима и географија дарују прокупац Топличких винограда нотама које инспиришу.
Уредник Јасмина Никитовић Стојичић
Новинар Јелена С. Вукобрат
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Коментари