Знање имање

Марко, Верица и Драган су млади куршумлијски воћари, а Немања, Стефан и Душан сточари.

Решили су да прошире имања својих очева и дедова, заснују породицу и тако поправе лошу статистику села, поготово села на југу Србије. Луковска и Пролом бања већ више од две деценије дају добар пример како пољопривреда и туризам могу живети у симбиози. Биолошки вредна храна из села Куршумлије пронашла је свој пут до бањских трпеза, мештани су пронашли посао, а туристи изворе лековите воде, нетакнуту природу, стазе здравља, цркве и манастире. Вода са извора у Пролому даје специфичну ноту пиву које се искључиво у Куршумлији точи већ неколико година, а клима и географија дарују прокупац Топличких винограда нотама које инспиришу.

Уредник Јасмина Никитовић Стојичић
Новинар Јелена С. Вукобрат

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње