Знање имање

Марко, Верица и Драган су млади куршумлијски воћари, а Немања, Стефан и Душан сточари.

Решили су да прошире имања својих очева и дедова, заснују породицу и тако поправе лошу статистику села, поготово села на југу Србије. Луковска и Пролом бања већ више од две деценије дају добар пример како пољопривреда и туризам могу живети у симбиози. Биолошки вредна храна из села Куршумлије пронашла је свој пут до бањских трпеза, мештани су пронашли посао, а туристи изворе лековите воде, нетакнуту природу, стазе здравља, цркве и манастире. Вода са извора у Пролому даје специфичну ноту пиву које се искључиво у Куршумлији точи већ неколико година, а клима и географија дарују прокупац Топличких винограда нотама које инспиришу.

Уредник Јасмина Никитовић Стојичић
Новинар Јелена С. Вукобрат

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом