недеља, 05. јун 2016, 11:00
Знање имање
Ове недеље истражујемо зашто је важно да сачувамо наше стадо
Сточарство у Србији заузима 25 одсто пољопривредне производње, у развијеним земљама је на 40 процената. У Госпођинцима, где су већ чувени повртари, сточари су основали удружење, како би заједно бринули о земљишту и тежили проширењу.
На имању Бајло у Сремским Карловцима посађено је још седам хектара грожђа домаћих сорти које је развио Новосадски институт. Воћњаци се шире у Тимочкој крајини где смо пошли да видимо како се традиција бачија чува и какви су потенцијали да се чувени овчији сир из ових крајева служи на трпези уз Борско језеро.
Уредник: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинар: Јелена Вукобрат
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Коментари