среда, 04. мај 2016, 18:25
Шунка, шунка
Шта српска пршута може да научи од шпанске шунке
Шпанци шунку једу у свакој прилици и незаобилазна је на свакој трпези, а кажу да сваки Шпанац годишње поједе 5 килограма шунке. И не само што је много једу, него много на њој зарађују. Она им је после поврћа и воћа производ који највише извозе из земље. За разлику од Србије у којој мали произвођачи призводе само онолико колико могу да продају пршуте на пијаци.
Ана Манојловић је проверавала зашто неке шпанске свиње живе као краљице, а како живе свиње у Србији, како изгледају Музеји шунке у Мадриду, зашто и у најелитинијим ресторанима шунка виси са плафона и колико су далеко српски произвођачи пршуте од међународних сајмова и рафова. Шта српска пршута може да научи од шпанске шунке гледајте у емисији Око магазин, 4. маја, на Првом програму РТС у 18.25.
Autor:
Горислав Папић
Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]
Коментари