Шунка, шунка

Шта српска пршута може да научи од шпанске шунке

Шпанци шунку једу у свакој прилици и незаобилазна је на свакој трпези, а кажу да сваки Шпанац годишње поједе 5 килограма шунке. И не само што је много једу, него много на њој зарађују. Она им је после поврћа и воћа производ који највише извозе из земље. За разлику од Србије у којој мали произвођачи призводе  само онолико колико могу да продају пршуте на пијаци.

Ана Манојловић је проверавала зашто неке шпанске свиње живе као краљице, а како живе свиње у Србији, како изгледају Музеји шунке у Мадриду, зашто и у најелитинијим ресторанима шунка виси са плафона и колико су далеко српски произвођачи пршуте од међународних сајмова и рафова. Шта српска пршута може да научи од шпанске шунке гледајте у емисији Око магазин, 4. маја, на Првом програму РТС у 18.25.

 

Око магазин Око магазин

Autor:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње