Знање имање

Караван Знања имања поделио је радост Ускршњих празника са породицом Миливановић из Кораћице на падинама Космаја.

Александар је председник удружења козара централне Србије, а Лела прави сиреве са укусима и мирисима Космаја. Посебан специјалитет је козији сир са тартуфима.

Лековита је и економична за производњу још једна гљива: комбуха, видећемо како се узгаја у селу Иваново. Обишли смо и воћаре  из околине Тополе да видимо како су презимеле јабука и крушка.

Упознали смо породицу Николић која живи међу столетним стаблима крушке и завирили у расаднике јабучастог и коштуњавог воћа. Знање имање нуди лепоте Србије за празничне дане, а видећемо како да се европски фондови искористе за подстицање развоја туризма и производњу хране.

Гост емисије је Жељко Радошевић, државни секретар у Министарству пољопривреде.

Уредник: Јасмина Никитовић Стојичић

Новинари: Јелена Вукобрат и Душан Величковић

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње