недеља, 01. мај 2016, 11:05
Знање имање
Караван Знања имања поделио је радост Ускршњих празника са породицом Миливановић из Кораћице на падинама Космаја.
Александар је председник удружења козара централне Србије, а Лела прави сиреве са укусима и мирисима Космаја. Посебан специјалитет је козији сир са тартуфима.
Лековита је и економична за производњу још једна гљива: комбуха, видећемо како се узгаја у селу Иваново. Обишли смо и воћаре из околине Тополе да видимо како су презимеле јабука и крушка.
Упознали смо породицу Николић која живи међу столетним стаблима крушке и завирили у расаднике јабучастог и коштуњавог воћа. Знање имање нуди лепоте Србије за празничне дане, а видећемо како да се европски фондови искористе за подстицање развоја туризма и производњу хране.
Гост емисије је Жељко Радошевић, државни секретар у Министарству пољопривреде.
Уредник: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинари: Јелена Вукобрат и Душан Величковић
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Коментари