Знање имање

Караван Знања имања поделио је радост Ускршњих празника са породицом Миливановић из Кораћице на падинама Космаја.

Александар је председник удружења козара централне Србије, а Лела прави сиреве са укусима и мирисима Космаја. Посебан специјалитет је козији сир са тартуфима.

Лековита је и економична за производњу још једна гљива: комбуха, видећемо како се узгаја у селу Иваново. Обишли смо и воћаре  из околине Тополе да видимо како су презимеле јабука и крушка.

Упознали смо породицу Николић која живи међу столетним стаблима крушке и завирили у расаднике јабучастог и коштуњавог воћа. Знање имање нуди лепоте Србије за празничне дане, а видећемо како да се европски фондови искористе за подстицање развоја туризма и производњу хране.

Гост емисије је Жељко Радошевић, државни секретар у Министарству пољопривреде.

Уредник: Јасмина Никитовић Стојичић

Новинари: Јелена Вукобрат и Душан Величковић

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом