Знање имање

На улазу у рударско место Ресавица пише: Добродошли у град срећних људи. Рудник је Ресавицу изградио као мало место са више националности и најбржом пијацом свету.

Иако воз већ двадесет година не пролази овуда, и купци и продавци се окупљају по старом реду вожње, па пијаца траје непуна два сата: од 6 до пола осам ујутро. Ту смо упознали породицу Јаношевић која производи сир са мирисима и укусима околних пашњака, и професора Ђорђевића који одржава породичну фарму оваца.

Инжењер Зоран Аксентијевић четврта је генерација рудара у породици, председник Месне заједнице и управник рудника, а са групом сарадника ради на идеји да Ресавица постане туристичко место.

Осим биолошки вредне хране, туристи овде могу обићи водопаде Бук, Прскало и Ресавску пећину. Питамо се и какви су планови Данске када је производња органске хране у питању, а тема емисије дотаћи ће и велико еколошко поље: правилно збрињавање анималног отпада у Србији.

Видећемо како ради ветеринарска установа Протеинка у Суботици и може ли се отпад претворити у енергију? Ова питања ваља решавати. До тада са сајма хортикултуре доносимо предлоге за најлепше цвеће у вашој башти.

Уредник Јасмина Никитовић Стојичић
Новинар Јелена Вукобрат

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње