Знање имање

На улазу у рударско место Ресавица пише: Добродошли у град срећних људи. Рудник је Ресавицу изградио као мало место са више националности и најбржом пијацом свету.

Иако воз већ двадесет година не пролази овуда, и купци и продавци се окупљају по старом реду вожње, па пијаца траје непуна два сата: од 6 до пола осам ујутро. Ту смо упознали породицу Јаношевић која производи сир са мирисима и укусима околних пашњака, и професора Ђорђевића који одржава породичну фарму оваца.

Инжењер Зоран Аксентијевић четврта је генерација рудара у породици, председник Месне заједнице и управник рудника, а са групом сарадника ради на идеји да Ресавица постане туристичко место.

Осим биолошки вредне хране, туристи овде могу обићи водопаде Бук, Прскало и Ресавску пећину. Питамо се и какви су планови Данске када је производња органске хране у питању, а тема емисије дотаћи ће и велико еколошко поље: правилно збрињавање анималног отпада у Србији.

Видећемо како ради ветеринарска установа Протеинка у Суботици и може ли се отпад претворити у енергију? Ова питања ваља решавати. До тада са сајма хортикултуре доносимо предлоге за најлепше цвеће у вашој башти.

Уредник Јасмина Никитовић Стојичић
Новинар Јелена Вукобрат

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом