недеља, 17. апр 2016, 11:00
Знање имање
На улазу у рударско место Ресавица пише: Добродошли у град срећних људи. Рудник је Ресавицу изградио као мало место са више националности и најбржом пијацом свету.
Иако воз већ двадесет година не пролази овуда, и купци и продавци се окупљају по старом реду вожње, па пијаца траје непуна два сата: од 6 до пола осам ујутро. Ту смо упознали породицу Јаношевић која производи сир са мирисима и укусима околних пашњака, и професора Ђорђевића који одржава породичну фарму оваца.
Инжењер Зоран Аксентијевић четврта је генерација рудара у породици, председник Месне заједнице и управник рудника, а са групом сарадника ради на идеји да Ресавица постане туристичко место.
Осим биолошки вредне хране, туристи овде могу обићи водопаде Бук, Прскало и Ресавску пећину. Питамо се и какви су планови Данске када је производња органске хране у питању, а тема емисије дотаћи ће и велико еколошко поље: правилно збрињавање анималног отпада у Србији.
Видећемо како ради ветеринарска установа Протеинка у Суботици и може ли се отпад претворити у енергију? Ова питања ваља решавати. До тада са сајма хортикултуре доносимо предлоге за најлепше цвеће у вашој башти.
Уредник Јасмина Никитовић Стојичић
Новинар Јелена Вукобрат
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Коментари