Знање имање

Ове недеље ћемо видети како напредује сетва овог пролећа и може ли се у процесу производње хране, уз тенденцију повећања приноса, повећати и свест о очувању земљишта.

Посетили смо Јанковиће из села Команице код Мионице који од свега имају по мало и Продановиће, воћаре из Блазнаве код Тополе. Обе породице пример су одрживе Србије. Четири генерације у домаћинству је реткост која постоји.

У селу Мужља браћа Топчагић почели су од нуле и све што имају стекли радом. Они су задовољни сточари, што је још једна реткост. Видећемо и како се повртари у Лукином селу труде да производе у складу са природом и како ради прва мини млекара за производњу органског млека у Вршцу.

Уредник Јасмина Никитовић Стојичић
Новинар Јелена С. Вукобрат

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње