Знање имање

Ове недеље ћемо видети како напредује сетва овог пролећа и може ли се у процесу производње хране, уз тенденцију повећања приноса, повећати и свест о очувању земљишта.

Посетили смо Јанковиће из села Команице код Мионице који од свега имају по мало и Продановиће, воћаре из Блазнаве код Тополе. Обе породице пример су одрживе Србије. Четири генерације у домаћинству је реткост која постоји.

У селу Мужља браћа Топчагић почели су од нуле и све што имају стекли радом. Они су задовољни сточари, што је још једна реткост. Видећемо и како се повртари у Лукином селу труде да производе у складу са природом и како ради прва мини млекара за производњу органског млека у Вршцу.

Уредник Јасмина Никитовић Стојичић
Новинар Јелена С. Вукобрат

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом