недеља, 10. апр 2016, 11:00
Знање имање
Ове недеље ћемо видети како напредује сетва овог пролећа и може ли се у процесу производње хране, уз тенденцију повећања приноса, повећати и свест о очувању земљишта.
Посетили смо Јанковиће из села Команице код Мионице који од свега имају по мало и Продановиће, воћаре из Блазнаве код Тополе. Обе породице пример су одрживе Србије. Четири генерације у домаћинству је реткост која постоји.
У селу Мужља браћа Топчагић почели су од нуле и све што имају стекли радом. Они су задовољни сточари, што је још једна реткост. Видећемо и како се повртари у Лукином селу труде да производе у складу са природом и како ради прва мини млекара за производњу органског млека у Вршцу.
Уредник Јасмина Никитовић Стојичић
Новинар Јелена С. Вукобрат
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Коментари