недеља, 20. мар 2016, 11:00
Знање имање
Вода се повлачи са њива из воћњака и пластеника - да ли ћемо из ситуације која се понавља нешто научити?
Шта са земљиштем које је било спремно за сетву кукуруза? Вода је нанела муљ, али и нешто добро: на планинским рекама водостај је порастао и прати га пораст производње рибе.
Почео је пост, па смо истраживали колико је богата посна трпеза. Пасуљ је традиционална храна, а с обзиром на то да је ФАО 2016. годину прогласио годином махунарки, видећемо шта све можемо да гајимо на трпези, али и на њиви. Махунарке су биолошки и нутритивно вредна храна, а земљишту чувају влагу и хумус.
Наш караван посетио је Златиборска села у потрази за моделом одрживог развоја. Питамо се колико сеоски туризам може да задржи младе на селу. Да ли је будућност послужити госте домаћим производима и како се, поред Златиборског, производи Далматински пршут.
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Коментари