Плава птица

Лет по лет, лет до лета, стиже наша епизода пета! Како да се не изгуби мали кућни љубимац и како га наћи ако смисли да уђе у фиоку, шта је опера, а шта арија, да ли може да се пољуби сопствени лакат, како настају кифлице и катапулт... Сазнајте у новом лету Плаве птице, у суботу 26. марта у 11:05 на Првом програму Телевизије Србије.

Борка је увек спремна и полетна да поздрави другариће својим лепим и звонким "хелоуууу". А Осману увек фали још који тренутак да буде потпуно спреман. У овом лету Плаве птице Осман је смислио да емисију води и са псом Весном Веки, али је она некако нестала. И по свој прилици ће лет морати да крене без ње, што не значи да Госпођа Ш неће имати савет управо за ситуацију - како не изгубити свој кућног љубимца.

Осман и Борка одлучују да отпутују у земљу где постоји град од леда, где се троше рубље, где је најдубље језеро на свету... Па да, свима је јасно. У питању је велика Русија!

Из Русије идемо директно на крајње тачке наше планете Земље... Причамо о медведу, са којим ће нас упознати наш пријатељ, ветеринар Бео Зоо врта, Јошка. Какве он то ледене посластице једе и да ли спава баш целе зиме... Објасниће нам Јошка.

Угостићемо један необичан хор у коме могу да певају и деца која нису музикална... То је хор "Врапчићи"... У том хору се уче кореографије, вежба се, пева се, уче старе и нове песме за децу... И звучи феноменално!

А онда одмах након тога сазнајемо и шта је то опера... Можете да замислите како наше гусарке објашњавају овај наизглед компликован појам!

А кад Осман и Борка огладне... Плава птица одмах одлети на место где настају кифлице... И после тога на миру могу да направе катапулт да се заштите од некога ко је покушао да направи пошалицу са њима.

Све ово можете погледати у нашем новом лету Плаве птице, у суботу 26. марта у 11:05 на Првом програму Телевизије Србије.

Уреднице и сценаристкиње емисије су Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељи Игор Басоровић и Миодраг Коларић, редитељи прилога Марко Јефтић и Милан Јовановић, композитори Љиљана Сађил-Марковић и Срђан Марковић, а глумци Борка Томовић, Андријана Оливерић, Осман Ахмед и наша куца Весна Веки.

Лет, лет!

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару