Балканском улицом: Божићно издање

Традиционално, емисија Балканском улицом, која се емитује уочи, за време, или после Божићних празника, посвећена је добрим делима и људима који су их чинили.

Година за нама је била, нажалост, таква, да смо једни на друге били упућени, више него раније, али смо тај изазов прихватили и успешно из њега изашли, ако не другачије, онда као појединци.

Управо ти појединци, који су били и са једне, и са друге стране, гости су студија на Кошутњаку, у ком се у празничној атмосфери, са четворо деце, ватрогасцима, лекаром и херојима који су обележили прошлу годину, Весна дотакла тренутака среће, туге и свега што је тема њених емисија већ тринаест телевизијских сезона.

Александар Љубић, гинеколог, који је у току поплава многим трудницама из Обреновца и угрожених подручја, пружио уточиште и сигурност у својој клиници, овај пут је седео поред "своје" бебе, дечака који је већнапунио шест месеци, а који је у студију био са мамом Нивес, која је са старијим сином Стефаном, сама, остављена од стране супруга, успела да се спасе водене стихије и крене свој живот испочетка. Рекло би се, срећнији живот, јер оптимизам и осмех су нешто што Нивес носи са собом...

Породица Миленковић, другачија, а ипак иста прича... Иван и Данијела, са трогодишњом Саром и деветомесечним Лазаром, у ћебенцету напушта подстанарску кућу, са свим успоменама...

Љубав и вера је оно што је њих спасило, а данас имају свој дом и воле се сваким даном све више.

Три ватрогасца, најбоља међу најбољима, из различитих крајева Србије, говорили су о предностима и недостацима свог посла, колико се пута у току једног дана, а и године изложе директној опасности, и какав је осецај спасити нечији живот.

Две девојчице, из Прихватилишта и Завода, поделиле су своје различите животне приче са гостима у студију, а и свима нама... Једна је у Прихватилишту нашла уточиште, како би завршила школовање, а друга је у Заводу, јер је грешила. Грешку је ипсравила и поделила је са свима нама, као наук.

Уз добру музику, по коју сузу, радосницу и ону коју изазиву присећања, дечији жагор, екипа емисије Балканском улицом жели срећан Божић!

Аутор: Весна Дедић

Балканском улицом Балканском улицом

Autor:
Весна Дедић

Значајне личности, чија су имена и стваралаштво уткани у историју духа Београда и Балкана, у емисији „Балканском улицом“ већ петнаест година заредом- говоре о својим сновима о успеху у великом граду али и о тренуцима среће и туге, који су им обележили живот. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару