Сасвим природно: Маркусови виногради

Виногради Немца Маркуса Молитора су на падинама под углом од 50 и 60 степени. То су најстрмији виногради на свету.

Такве литице можете освојити само планинарском опремом ... али једном давно, пре 2000 година на стенама је родило грожђе које је било тако укусно и слатко да је касније дало и најбољи ризлинг на свету.

Маркус Молитор принуђен је да своје винограде обрађује ручно и да за сваки хектар потроши око 2000 сати рада годишње. Али зато може да каже да је његово вино 100 одсто сасвим природно.

Јован Мемедовић, аутор емисије Сасвим природно :"Све што раде у виногарду раде тако што се потпомажу алпинистичким ужетом и сајлама, људи буквално висе над понором и тако беру грожђе".

Маркус Молитор се савршено уклопио у идеју емисије "Сасвим природно", прво по чистој органској производњи вина, а друго и сам је скроман и природан, упркос богатству које је стекао као напознатији прозвођач ризлинга на свету.

Све заједно пун погодак за још једну епизоду серијала Сасвим природно ....

Аутор: Јован Мемедовић

Сниматељ: Сони Даријевић

Монтаза: Виолета Трпчевски

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом