Србија на вези

Међународни сајам књига у Београду, свечано отворен прошле суботе, је један од најважнијих културних догађаја не само у Србији већ и у југоисточном делу Европе, а по многима, и у самој Европи као целини. Манифестација коју сваке године дневно посети десетине хиљада посетилаца, љубитеља писане речи, окупља најзначајније домаће и многобројне стране писце и издаваче, који представљају своја досадашња али и најновија издања.

Овогодишњи сајам књига, 67. по реду, који се одржава под слоганом „Реч је слободна“, трајаће све до недеље, 27. октобра, а на њему, као и сваке године, учешће имају и српски издавачи и писци из свих земаља региона и дијаспоре, а управо су они у фокусу вечерашње емисије.

Гости у студију су директор Завода за уџбенике и наставна средства у Источном Сарајеву Предраг Спасојевић, који ће не само да представи ову највећу и најзначајнију издавачку установу у Републици Српској, већ и да нас упозна са најновијим издавачким подухватима те куће и, други гост је књижевница из Београда, а чија дела објављује Завод за уџбенике из Источног Сарајева Гордана Опалић, која ће говорити о свом списатељском раду али наступу на овогодишњем београдском сајму књига.

У емисији ћемо пригодним прилогом подсетити и на тужну годишњицу страдања ђака у Крагујевцу у току Другог светског рата, на дан 21. октобар 1941. године када су немачки окупатори, у знак одмазде на погибију својих војника у борбама у том делу Србије, стрељали цивиле међу којима су били ђаци и професори крагујевачке гимназије.

Од осталог садржаја емисије издвојили бисмо и важну тему о управо објављеном извештају са прошлогодишњег пописа становништва у Црној Гори који је показао, како тумаче аналитичари, лагану обнову српског идентитета у Црној Гори.

Уредница емисије Нада Вукелић

Редитељка Ерна Глигоријевић

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи