НТЦ квиз: Смисли, па лупи

Наши такмичари су спремни за изазове који следе: брзо мислити и још брже делати. Потражити у мислима јасне асоцијације и још их јасније рећи. Претворити појмове у боје и још их шареније поређати. Добро чути тврдњу и још боље проценити да ли је тачна. А ви, драги гледаоци, навијајте и још боље – прикључите се игри. Добру забаву обећава наш Аца Радојичић .

Екипе четврте епизоде "НТЦ квиза" ове године долазе из Београда и Параћина. Гледаоци су већ навикли да тимови углавном добијају имена по градовима из којих долазе. Ученицима Основне школе "Филип Филиповић" из Београда Аца је смислио занимљиво име. Њихова школа се налази у делу града Београда који се зове Бањица и која је позната и по великој Шуми, која од недавно носи име нашег великог ствараоца за децу, Томотија Бајфорда. Шума се зове Бајфордова шума. У њој живи много птица, али живи и једна печурка која се зове "шкрипавац". И зато је њихово име – Шкрипавци.

Aлександар Радојичић и Вук Рајовић
Aлександар Радојичић и Вук Рајовић

Са друге стране је тим састављен од ученика Основне школе "Стеван Јаковљевић" из Параћина. По једној верзији приче Параћин је добио име по Паракину, скелеџији грчког порекла и логично је – њихово име неће бити једноставно Параћинци, већ – Скелеџије.

Игра изненађења
Игра изненађења

Остаје питање коме ће зашкрипати идеје, а коме ће веслање до поена ићи лакше. Где ће бити уложен џокер и како ће то утицати на резултат. А изненађење ће се сакрити у игри изненађења. Аца ће постављати питања која могу бити и тачна и нетачна. Одговор мора се смисли, па лупи о сто. Чиме и како – е, то је изненађење.

Тим Скелеџије
Тим Скелеџије 
Тим Шкрипавци
Тим Шкрипавци

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутори питања Вук Рајовић, Марина Илић, Паула Рајда, Марина Зељковић, Катарина Рајовић и Немања Бојанић. Сценограф је Горан Јоскимовић, костимографкиња Тијана Будимлић, композитор Милан Станковић SevdahBABY, спикер Драган Вучелић, монтажер Бојан Филиповић, директор фотографије Марко Микић и редитељ Миодраг Коларић. Највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац водитељ – Александар Радојичић! Квиз је произведен у сарадњи Редакције дечјег програма РТС-а и продукције Tradegator ДОО, а уз подршку Министартсва просвете, науке и технолошког развоја, Савеза учитеља Србије и Удружења васпитача Војводине.

Александар Радојичић
Александар Радојичић

Најлепше је учење – учење кроз игру!

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи