Магазин Србија на вези

На национални дан давања, када се промовише филантропија, солидарност и култура давања који обележавамо 09.октобра  на дан рођења  Михајла Пупина, великог српског научника и филантропа гости емисије су представници хуманитарне организације "Срби за Србе". 

Марљивим радом група младих људи и уз подршку више од 150 хиљада донатора широм света ,успели су да само у прошлој години ,прикупе рекордних
скоро 3  и по милиона еура,чиме су помогли 220 породица које броје 750-ро деце на Косову и Метохији, Републици Српској, Црној Гори, Северној Македонији....

О њиховим подухватима говориће  једна од њих, Марија Моровић из хуманитарне организације "Срби за Србе".

Репортажу са Косова и Метохије где су одржани 56.-ти песнички сусрети "Лазар Вучковић"доноси Владан Ракић,један од добитника ове престижне награде.

Гост емисије и  Владислав Радујковић из Њујорка, раније парох цркве Свети Сава у Њујорку а данас је његов рад више везан  за обнову ове српске цркве на Менхетну,иконописање, компоновање и неговање музичког наслеђа са наших простора.

Биће то прилика да у нашем студију уживо наступи са гитаристом Растком Аксентијевићем и пијанисткињом Невеном Живковић, са којима музиком повезује два континента.

Гошћа емисије је и Оливера Перуничић,глумица са престижне глумачкое академије  "Стела Адлер" у Лос Анђелесу, која је снимала у Холивуду а данас са неколико својих колега који су глуму завршили широм света учествује

у представи "Само без мрља"чија премијера је заказана за 14.10. у Театру Вук у Београду.

Репортажу са свечане академије одржане у немачком граду Аугзбургу поводом 30 година српске православне црквене општине шаље наш сарадник Властимир Видић.

Репортер из Чикага Александар Жигић , са новог имања цркве Свети Никола у чијој околини живи велики број Срба, извештава о новооснованој предшколској установи а у плану је и основна школа.

Уредник емисије Сузана Гвозденовић Пузовић

Редитељ Драгица Гачић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи