Србија на вези

Из Канаде нам долази Борислав Живковић, директор Српске школе "Никола Тесла" у Нијагари. Борислав је пре 15 година покренуо ову школу, а има и велику улогу у Српској заједници у овом делу Америке. Већ деценију и по организује и Тесла фест као успоменуну на нашег великог научника Николу Теслу, који је управо на Нијагариним водопадима саградио своју хидроцентралу за производњу наизменичне струје.

Од колега из Беча стиже нам прича о заједничком наступу војних оркестара Србије и Аустрије.

Јелена Мила, наша глумица која живи и ради у Стокхолму дуже од две деценије редовно одржава везе са домовином. Прва је Српкиња која је играла на шведском језику на сцени Шведског краљевског позоришта. У Србији често гостује са својим представама "Челичне ратнице" И "Милева Ајнштај, а наша публика имала је прилике да је гледа и у ТВ серији "Равна гора". У жељи да приближи Балкан и Балканце Северу Европе, покренула је у Шведској Фестивал Балканског филма, а крајем октобра биће и гост Првих Српско-норвешких књижевних сусрета у Ослу. Као гост емисије, пренеће нам и остале детаље свог живота у Скандинавији.

У наредној ТВ причи представљамо младу уметницу Катарину Поповић, која је дипломирала на Факултету примењених уметности у Београду. Кроз програме размене студената боравила је у више Европских земаља, а стечена искуства преноси ових дана београдској публици на изложби керамике у новоотвореном изложбеном простору.

Из Чикага нам стиже занимљива прича о дружењу припадника Српске заједнице са познатим НБА играћем Николом Вучевићем. Центар Чикаго Булса издвојио је време пред почетак нове сезоне да обрадује малишане својим причама из најбоље кошаркашке лиге на свету, а није изостало ни потписивање дресова.

Уредници емисије: Драгана Живојновић и Душан Жарковић
реализатор: Ернестина Глигоријевић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи