Србија на вези

О сећању и подсећању ... Гост емисије је београдска позоришна и филмска глумица Маја Колунџија Зорое, родом из Книна, позната и као „дете из колоне“, која је у непрегледној избегличкој маси крајишких Срба, бежећи од терора хрватских војно полицијских снага у акцији познатој као „Олуја“, након агресије на тадашњу Републику Српску Крајину, и сама, попут многих, спас и нови живот пронашла у Србији.

Осим подсећања на ту трагичну избегличку калварију из августа 1995. године, у фокусу вечерашњег разговора јесте пре свега Мајин глумачки и уметнички рад, њено управо завршено гостовање у Козарској Дубици на отварању манифестације „Дани Србије у Српској“, са монодрамом „Искра“ о Георгини Ђуки, мајци Николе Тесле, а пре тога,са истом монодрамом, наступила и у родном месту великог научника, у Смиљану, у Лици, затим и у Кистањама, самом родном Книну, али и многим другим местима.

У емисији ћемо видети и како је протекла манифестација „Дани Србије у Српској“, у којој су, у више градова овог босанско-херцеговачког ентитета, представљени привредни, културни, туристички и други капацитети у повезивању и сарадњи две државе, одржана непосредно након сличне манифестације у двадесетак градова Србије, под називом „Дани Српске у Србији“.

Емисија доноси и друге занимљиве теме од којих бисмо још издвојили прилог који су нам послали колеге јавног медијског сервиса Републике Српске, дописништво из Приједора, а реч је о пројекту туристичке организације тог града, поводом Светског дана туризма, под називом „Виртуелна шетња 360“ којим се грађанима тог града али и свим посетиоцима и заинтересованим пружа могућност да из удобности свог дома посете, односно упознају град Приједор и сву његову културно-историјску баштину, прошетају његовим улицама, упознају се са музејом, галеријом, позориштем и свим другим знаменитостима града.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи