Србија на вези

У оквиру манифестације „Ноћ истраживача“ која се у петак 27. септембра одржава у 16 српских градова, биће представљен Стрим хелт пројекат, који наши научници спроводе са колегама из Холандије, Шведске и Португала. Пројекат је усмерен на откривање начина да се брзо и лако, само анализом крви дијагностикује проблем масне јетре. Зашто је важно рано откривање овог стања, који су симптоми и фактори ризика и како у истраживањима помаже вештачка интелигенција разговарамо са Аном Ђорђрвић са Института за биолошка истраживања „Синиша Станковић“ у Београду.

Драгана Николић, прва Српкиња изабрана у Привредну комору Берлина, говори за наш Програм о могућностима повећања обима робне размене између Немачке и Србије, месту и улози малих и средњих предузећа, али и о предностима живљења у нашој земљи.

Током августа у Јерменији је одржан 10. Међународни ликовни симпозијум. Међу 70так уметника из целог света, учествовала је и наша сликарка Александра Вуксановић. Она ће са нама поделити своје утиске о симпозијуму, али и Јерменији, земљи богате културе, једне од најстаријих хришћанских цивилизација где су се вековима укрштали византијски, персијски и отомански утицаји.

У панчевачком Народном музеју у току је изложба „Лифелине“ немачког уметника Дитера Мамела. Тема излижбе – избеглице веома је блиска сликару, јер се и његова породица током Другог св рата селила из Јужног Баната у Немачку. Тако да уметник кроз своја дела представља породичну причу, али и причу многобројних миграната који се сад са Блиског истока селе у Европу.

Уредници емисије: Драгана Живојновић и Тијана Паунковић

реализација: Ернестина Глигоријевић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи