Медијска мрежа српске дијаспоре: Повратна карта

Првом емисијом у новој сезони “Повратне карте”, продукција Медиапонт улази у 18. годину непрестаног емитовања на свим програмима РТС-а.

Као мало који до сада, овај период је обележен неизвесношћу на свим нивоима: ратови у Украјини и на Блиском Истоку, рецесија у Европи и промене које се очекују након избора у САД – само су део садржаја Пандорине кутије која је током лета само зашкринута, а сада се просто мора отворити. Француска у ову кутију улаже парламентарну и неизвесност пољуљаног стандарда. Колико ће то утицати на живот Срба Француске и реално велики број наших људи који одлазе на Запад? Које је реално место Француске на мапи геостратешких интереса Србије? Греши ли Србија што не поклања већи значај дијаспори? На који начин будућност Србије могу постати старија лица из дијаспоре?

 

Гост “Повратне карте” Синиша Благојевић, један је од најређих саговорника који вам на ова и многа друга питања може понудити компетентне одговоре. Као студент правних наука и колега Камале Харис школовао се у Северној Америци а магистрирао на париској Сорбони. Био је председник Скупштине Срба Француске, а још увек је члан одбора Црквене општине Свети Сава у Паризу. Слови за експерта економске политике и једног од Срба са најбогатијим адресаром у Француској. Његово мишљење уважавају француски медији и угледне јавне и политичке личности ове државе.

Разговор водио Владан Јочић

ТВ серијал “Повратна карта” настао је по идеји Маје Мартиновић и Владана Јочића

Уредник Медијске мреже српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи