Знање имање: Шљива и моравка

Шљива и моравка одувек су биле српски бренд. На прелазу из 19. у 20. век, ова наша аутохтона раса била је главни извозни адут Србије, а према нашој шљиви кажу да се некада формирала цена на њујоршкој берзи. Где смо данас у овој производњи за Знање имање говоре:

Владимир Павловић звани Брка, повратник из иностранства, заједно са пријатељима уложио у тов моравки - одговара на питање зашто?

Драгана Попов са Владимиром Павловићем Брком у Кремнама
Драгана Попов са Владимиром Павловићем Брком у Кремнама

Мирко Перић из села Страгари да би остали економски одрживи, на више стандарде одговорили већом производњом шљиве.

Драгана Попов са екипом у Кремнама
Драгана Попов са екипом у Кремнама

Драган Цветковић у сеоско туристичком домаћинству Јањин рај само домаће и чувени шумадијски колач од шљиве.

Село Страгари
Село Страгари

Снежана Живановић Катић из градске управе Крагујевца има ли улагања у воћњаке и подижу ли се нови засади.

Љиљана М. Петровић у шљивику
Љиљана М. Петровић у шљивику

Уредник: Драгана Попов

Новинари: Љиљана М. Петровић, Душан Величковић, Миле Новаковић

 

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом