Таковска 10: Куртијева политика – кршење сваког договора

Како Срби на КиМ могу да се одупру једностраним насртајима приштинских власти на српске институције, шта могу да очекују од Београда, шта од међународне заједнице.

Насртај на канцеларије институција Републике Србије на северу КиМ само је последњи у низу насилних потеза Приштине против нормалног живота Срба који тамо живе.

Акција је покренута непосредно по одласку француског председника Емануела Макрона из Београда, по окончању званичне посете, а владу у Приштини нису превише узнемириле ни једногласне осуде овог акта од стране свих чланица Контакт групе.

Зоран Станојевић
Зоран Станојевић

Како Срби могу да опстану на простору КиМ и шта би следеће могло да се нађе на удару приштинских власти? Шта би био адекватан одговор Београда, а да то не буде искоришћено за релативизацију једонстраних потеза Приштина?

О томе у емисији "Таковска 10“ говоре Небојша Човић, некадашњи шеф Координационог центра за Ким, Вељко Одаловић, председник Комисије Владе Србије за нестала лица и Стефан Сурлић доцент на београдском Факултету политичких наука.

Емисију уређује и води Зоран Станојевић.

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару