Небеска удица

„Небеска удица“ је српски филм из 2000. у режији Љубише Самарџића. Главне улоге тумаче Небојша Глоговац, Ана Софреновић и Никола Којо. Филм је био југословенски кандидат за Оскара, за најбољи филм ван енглеског говорног подручја.

Радња се одвија током седам мајских дана 1999. године, за време бомбардовања Београда. Прича о неколицини младих људи из једног стамбеног блока који у новој, драматичној ситуацији, покушавају не само да преживе него и да разреше неке дилеме које су обележиле њихову егзистенцију.

Филм прича о неким људима у Србији који треба да се суоче са последицама рата. Већина њих још не треба да иде у војску, али морају да живе између рушевина и бомби које скоро свакодневно падају. Иако је мото преживљавање тих дана, они теже да живе што је могуће нормалније и пркосе ружној страни рата. Једног дана, Каји, бившем кошаркашком репрезентативцу СР Југославије падне на ум да поправи кошаркашку халу у којој су пре бомбардовања играли. Мада је идеја прихваћена као сулуда у таква времена, никоме од младића из краја није стало да цело лето проведу по склоништима. И сва омладина, па и старији свет, родитељи и други посматрачи ствари које се одигравају на улицама, као и супарничка улична банда бивају привучени идејом о поправци хале и терена за кошарку.

У филму се као специјални гости појављују: Александар Ђорђевић, Жељко Ребрача, Дејан Бодирога и Жељко Обрадовић.

Играју Небојша Глоговац, Ана Софреновић, Никола Којо, Иван Јевтовић, Драган Бјелогрлић, Милена Дравић, Катарина Жутич, Никола Ђуричко, Гордан Кичић, Ирфан Менсур...

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи