Читај ми!

НТЦ квиз

Светски шампион и бркови

Добродошли у седму епизоду "НТЦ квиза" у којој три пута три можда није девет, у којој мумија носи опанке, а вук микрофон, у којој гост на кошаркашком терену страху каже "стој", јер он Страхиња Стојачић! А ко досади каже "стој"? Седма епизода "НТЦ квиза", која се емитује у суботу, 28. октобра 2023. године у 12.05ч на Првом програму Телевизије Србије.

"НТЦ квиз", тим Доктори

Седму епизоду "НТЦ квиза" памтићемо по највећем броју наглашених слова Ш. Миљан је, представљајући екипе, схватио да ће борбу две школе и два града, свести на борбу два слова Ш: Доња Шшшшаторња протиц Шшшшапца. Из првог места нам долазе ученици основне школе "Живко Томић", а из Шапца су ђаци Основне школе "Лаза К. Лазаревић" из Шапца. Да се епизода не би претворила у шиштање, шушкање, шуштање и шапутање, Миљан је тимовима дао имена: Доња Шаторња нас мислима води у шатор, а шатор у камп, па се прва екипа зове "Кампери". А како је Лаза К. Лазаревић бипо пре свега доктор, шабачку екипу назваће се "Доктори".

"НТЦ квиз", тим Кампери

Шшшшта ће то радити Кампери и Доктори? Стајаће на једној нози, дешифроваће необичне шифре, сазнаће како једна наизглед тешка лекција о писаним усменим и материјалним изворима на основу којих сазнајемо о историји може да се научи лако кроз Приче за памћење, принципом нелогичних прича. Шшшшта ће даље радити ђаци из Шшшшаторње и Шшшшапца? Ређаће куле и тврђаве, тражити асоцијације, спајати речи и најзад... угостити једног... шшшшампиона. Са брковима.

"НТЦ квиз", Миљан Прљета

А ко је то? То је наш велики и славни првак и шшшампион у баскету (3 на 3) Страхиња Стојачић! Испричаће нам како је кренуо да пушта бркове, зашто их не брија и шта све у његовом животу представља број три. Након свега тога, за наше такмичаре припремиће један занимљиви полигон у коме ће екипе моћи да се изборе за још који поен и можда однесу победу и пласирају се у четвртфинале.

"НТЦ квиз", Игра изненађења са Страхињом Стојачић
Потражите нашу нову НТЦ-авантуру на нашој платформи rtsplaneta.rs или youtube-каналу. Изазовите их да се такмиче са вама и знајте, деца су много успешнија, уз мало труда – побеђујете родитеље сигурно!

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутор питања Вук Рајовић, коме је, уз помоћ Марине Илић и Катарине Рајовић, додељена и супервизорска палица. Сценограф је Горан Јоскимовић, костимографкиња Тијана Будимлић, композитор Милан Станковић SevdahBABY, спикер Драган Вучелић, а највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац водитељ – Миљан Прљета! Квиз је произведен у продукцији Tradegator ДОО.

Најлепше је учење – учење кроз игру!

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи