Читај ми!

Породична мрежа 2

Eпизода 8: Изласци

Бројна истраживања показују да адолесценти слободно време најчешће проводе забављајући се. Зато и не чуди да су им изласци једна од главних преокупација, било да су у питању дружења у крају, кућне журке, одласци у кафиће или клубове. Са вечерњим изласцима се обично почиње негде на преласку из детињства у младост, тј. из основне у средњу школу. Избор места, друштва, одеће за излазак, може да одреди каква је неко особа, односно који је њен систем вредности.

"Породична мрежа 2", да ли родитељи разумеју потребу младих да излазе

Ноћни живот не представља само вид забаве већ има важну улогу у животу младе особе у домену развоја идентитета, успостављањa социјално-емоционалних веза и приближавањa свету одраслих. Иако су изласци неструктурисани вид дружења, без надзора одраслих, стручњаци сматрају да сами по себи нису штетни. Ипак, родитеље највише брине да би изласци могли да доведу до попуштања детета у школи, упадања у лоше друштво, конзумирања алкохола и другог ризичног понашања.

"Породична мрежа 2", породица Гут сматра да је за изласке неопходно поверење између родитеља и деце

У новом наставку "Породичне мреже" психолог Ана Мирковић разговара са породицама Гут, Ивић и Радоњић о томе где и с ким млади излазе, који су то "ритуали" спремања за излазак, шта родитељи мисле о томе и колико све то оптерећује породични буџет.

"Породична мрежа 2", породица Радоњић истиче да је важно познавати друштво своје деце

Екипу серије чине: водитељ Ана Мирковић, продуцент Биљана Даутовић, дизајнер звука Бојан Манговић, монтажер Марко Вујовић, директор фотографије Сима Димитрић, уредник Тамара Вешковић и редитељ Милан Јовановић

"Породична мрежа 2", да ли су изласци својеврсни обред зрелости
 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи