НТЦ квиз

Сребрна олимпијска медаља у рукама гвозденог математичара

гвозденог математичара

 

У име свих такмичара, обећавамо да ћемо учествовати у овом квизу у истинском духу игре, за машту, радост и осмех наших екипа. Олимпијска заклетва каже нешто слично. Олимпијску ватру и медаљу донеће директно са Олимпијаде млади математичар – Гвозден Лапчевић! Будите са овим младим брилијантним умом и нашим такмичарима.

"НТЦ квиз", тим "Царице"

Две краљевске екипе у тежњи да заједно освоје што више поена. Једна долази из Ниша, једна из Ужица. Нишлјике долазе из Основне школе "Краљ Петар I", а ужичка екипа долази из Прве основне школе Краља Петра II. Да их не бисмо помешали, екипама смо дали имена. Како је Ниш град који је везан за цар Константина, нишка екипа добила је име "Царице". Кад се сетимо Ужица, сетимо се и чувеног кола, па зашто се и екипа не би звала једноставно "Коло"?

"НТЦ квиз", тим "Коло"

Царице се боре, како другачије, него царски, а Ужичани имају фантастичне соло деонице, али играју и тимски, као право коло. Набрајају речи, памте приче, повезују појмове, повезују речи, али и асоцијације са словима. Боре се сви као лавови за сваки поен и сви на лицу имају по осмех.

"НТЦ квиз", др Ранко Рајовић

А зашто је то тако објасниће др Ранко Рајовић: зашто волимо да се такмичимо, шта се дешава у нашим мозговима кад победимо, шта се дешава кад изгубимо и зашто су и победе важне ништа више од пораза...

И на крају у студио улази неко ко је као дете решавао паралелне асоцијације и цртао нелогичне приче како би запамтио песмицу. Тај неко је сада учесник на Математичкој олимпијади, тај неко се зове Гвозден, али има сребрну олимпијску медаљу. Он ће екипама задати игру, која ће можда да одлучи која екипа одлази у полуфинале.

"НТЦ квиз", Миљан Прљета

Не пропустите дуел између нишких Царица и ужичког Кола, у суботу, 7. октобра у 12.05ч на Првом програму или у недељу 8. октобра у 8.30ч на Другом програму Телевизије Србије. Ако сте ипак у тим терминима на неком лепом месту са породицом, окупите их касније и потражите нашу нову НТЦ-авантуру на нашој платформи rtsplaneta.rs или youtube-каналу. Изазовите их да се такмиче са вама и знајте, деца су много успешнија, уз мало труда – побеђујете родитеље сигурно!

"НТЦ квиз", Миљан Прљета, др Вук Рајовић и Гвозден Лапчевић

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутор питања Вук Рајовић, коме је, уз помоћ Марине Илић и Катарине Рајовић, додељена и супервизорска палица. Сценограф је Горан Јоскимовић, костимографкиња Тијана Будимлић, композитор Милан Станковић SevdahBABY, спикер Драган Вучелић, а највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац водитељ – Миљан Прљета! Квиз је произведен у продукцији Tradegator ДОО.

Најлепше је учење – учење кроз игру!

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи