Читај ми!

Породична мрежа 2

Eпизода 5: Узори и идоли

 

"Породична мрежа", колико родитељи знају о идолима своје деце

Док одрастају млади траже моделе – узоре и идоле, на основу којих стичу навике, усвајају моралне норме и доносе животне одлуке. Због своје важности у формирању идентитета особе постаје пресудно на кога се деца угледају. Свако време има своје доминантне моделе за поистовећивање и њихове вредности. Који су данашњи?

"Породична мрежа", да ли се са годинама мењају наши идоли и зашто

До пре неколико деценија тинејџери су као узоре наводили истакнуте научнике, културне раднике, спортисте, па и своје наставнике. У друштву се ценило образовање, култура, рад и поштење. А онда је крајем прошлог века дошло до корените промене. Млади су све више почели да траже узоре у медијским, односно естрадним личностима. Тако популарне постају музичке звезде, манекени, учесници ријалити програма. Експанзија интернета и друштвених мрежа у први план избацује нову категорију узора.

"Породична мрежа", које вредности код својих узора цени породица Арсић

Ко су особе и вредности које су ценили родитељи док су одрастали, а са ким се поистовећују данашња деца? Да ли сами бирају узоре и идоле или им их намећу друштво и медији? О томе причају психолог Ана Мирковић и породице Манојловић и Цолић у епизоди "Узори и идоли".

"Породична мрежа", породици Цолић идоли су извор инспирације и мотивације

Екипу серије чине: водитељ Ана Мирковић, продуцент Биљана Даутовић, дизајнер звука Предраг Стаматовић, монтажер Марко Вујовић, директор фотографије Сима Димитрић, уредник Тамара Вешковић и редитељ Милан Јовановић

"Породична мрежа", Ана Мирковић открива на кога се она угледа

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи