Читај ми!

Јутарњи програм

Највеће туристичка смена је у току. Август даје све од себе да нас остави у лету. Зато ће и даље наше теме бити одмори, гужве на границама, расхлађивање, слободна места на паркинзима у градовима, лубенице, сладоледи.

 

У Јутарњем програму говоримо и о томе да се  само  35 одсто девојака у Србији одлучује за природно-технолошке факултете и само  25 одсто жена од укупног броја запослених је  у информационо-комуникационим технологијама. Шта је  МОГИС иницијатива?

Прошло је неколико дана, али посета  премијера приштинских институција Северној Македонији, уз симболе Велике Албаније, је и даље тема о којој се говори. Шта каже Европа? Ово је једна од тема дана о којима ће нам говорити Вељко Одаловић.

Попис пољопривреде Србије биће од 1. октобра до 15. децембра ове године.  Данас ће бити отворен конкурс за пописиваче који ће на терену интервјуисати чланове пољопривредних домаћинасатва. О томе  разговарамо после пола 8.

Документарни филм “JУГО ИДЕ У АМЕРИКУ” редитеља Филипа Грујића, снима се овог лета. Прати филмску екипу која путује у старом аутомобилу "Jуго" дужином целе Америке. Шта данас Американци кажу о југићу, рећи ће нам чланови екипе.

Мигрантска криза није ни престајала.  У Великој Британији тражи се најповољније решење за мигранете смештене на обали Ламанша. Прошле недље, у бродолому код италијанског острва Лампедуса 41 мигрант је погинуо. Истовремено, у близини Суботице, поново је било сукоба међу мигрантима. О тренутној ситуациији, и у Србији и у Европи говори нам Радош Ђуровић, извршни директор Центра за заштиту и помоћ тражиоцима азила.

Уз све оно лепо што доживимо путујући, има и оних који се дословце несрећни враћају са одмора. А све прилично кошта. Како да наплатимо оно што туристичке агениције нису испуниле? О томе после 9.

Данас се у Италији прославља Ферагосто, национални празник који је  раније  био повезан са врхом туристичке сезоне. Како је данас? Где се одмарају Италијани? Сања Лучић, наша дописница из Милана биће са нама.

Зашто је боравак у шуми, посебно четинарској, лековит и користан за имунитет и које све лековите биљке могу да се уберу  током шетње планином, откривамо у нашој  рубрици Тајна биља.

Наша музичка гошћа је песникиња и фармацеткиња, Тања Павићевић из Пирота. Инспирисана родним градом и кејом који је стар један век, написала је стихове, који су искоришћени за нумеру Пиротски кеј.

Уредник: Душица Тасић
Водитељ: Оливера Перковски

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи