Читај ми!

Србија на вези

У емисији између осталог...

Верско добротворно старатељство је добротворна организација која делује у оквирима Архиепископије београдско-карловачке, Српске Православне Цркве са благословом Његове Светости Патријарха господина Порфирија као председника. ВДС на дневном нивоу обезбеђује 2000 оброка за социјално угрожено становништво на 5 локација у граду, гардеробу, бесплатне здраствене прегледе и правне савете, помаже вишедетним породицама и самохраним родитељима као и домовима за стара лица, незбринуту децу и болницама.
Недавно је покренута i кампања под називом "Нахрани гладног- пошаљи поруку“ уз помоћ које може да се донира једнократна помоћ ВДС корисницима. О свему овоме, у емисији ће говорити  свештеник Бранислав Јоцић.

У периоду од 3. до 10. септембра ове године на Савском се језеру, на Ади Циганлији, одржава Светско првенство у веслању 2023. године. Град Београд, а са њим и наша земља , постају први пут домаћини светског шампионата у веслачком спорту за сениоре.
Шампионат је у исто време и квалификациона регата за предстојеће Олимпијске игре које ће се одржати у Паризу 2024. године. Припреме Светског првенства увелико су започете и у њима учествује неколико стотина људи. Овим поводом, у госте нам долази Гордана Бекчић, медијски консултант Веслачког савеза Србије, која ће нас подсетити i на дугу традицију веслачког спорта код нас.

Генерални конзулат Републике Србије у Канади богатији је за још једну књигу која представља подухват од значаја не само за канадски простор, него и за историју целокупне спске дијаспоре. Из Торонта извештава наша сарадница Биљана Туцаков.

Традиционални годишњи кошаркашки турнир Српског Народног савеза одржан је ове године у америчкој савезној држави Висконсин и привукао је неколико хиљада учесника и посетилаца.
Организатори кажу и да су млади играчи у Америци инспирисани новим успесима Николе Јокића и Новака Ђоковића. Из Милвокија извештава Александар Жигић.

Уредници емисије

Тања Адамовић и Горан Маслар

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи