Читај ми!

Јутарњи програм

Чекајући лето, пропратићемо како почињу завршни испити малих матураната, пријављивање на факултетима њихових старијих колега и шта нам доноси Светски дан музике.

Теме Јутарњег програма су:

"Прегледај се! Мени за љубав” је кампања Женског центра Милица, у којој унуци, синови, мужеви, деде.... дају подршку дамама у борби против рака дојке.

Не престају хапшења Срба на Косову и Метохији. Сутра би требало да се наставе разговори у Бриселу. О томе, али и о реакцијама из Дубровника, после представљања изложбе "Прећутани злоћин: Зверства албанских квислинга над Србима и Јеврејима на Косову и Метохији у Другом светском рату", у Темама дана, говори нам Дејан Ристић, историчар.

Гордана Стијачић
Гордана Стијачић

После  зиме која је била скоро без снега, превртљивог пролећа које више подсећа на јесен, долази  лето. Колико може да нас изненади најтоплије годишње доба? Са нама ће бити  Владимир Ђурђевић, климатоло.

О избеглицама, заштити старијих од насиља, о томе да је дете жртва насиља увек када присуствује насиљу и  колико нас је трагедија у Рибникару променила, говориће Зоран Пашалић, заштитник грађана.

Није Ер Србија једина авио компанија која је претходних дана отказивала летове. Улазимо у туристичку сезону када ће то бити још  већи проблем. Чињеница је да људи касне на већ плаћена летовања. Ко ће да  им надокнади штету? Оћекујемо Александара Сеничића,  директора Националне асоцијације туристичких агенција Србије.

Све развијенији стратешки односи између Србије и Мађарске добијају потврду и кроз сарадњу у области науке и образовања. Како да се земаље Централне Европе, посебно Србија и Мађарска заједно представе на простору Латинске Америке. О томе  говоре Јасминка Симић и Слободан Пајовић.

Пре две вечери, филм Чувар плаже у зимском периоду гледало је више од 700 хиљада људи. РТС наставља да у вечерњим терминима приказује дигитализована легендарна филмска остварења. Шта ће још бити до краја недеље?

Да ли је истина да смо постали озбиљна дестинација за детнатлни туризам?

Велики концертни сектакл данас,  на Светски дан музике: Ана Нетребко, Јусиф Ејвазов, Жељко Лучић и Симфонијски оркестар и Хор РТС. О томе на крају емисије.

уредник Душица Тасић

водитељ Гордана Стијачић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи