Читај ми!

Магазин Србија на вези

У емисији Магазин Србија на вези представићемо рад Српске телевизије из Чикага. Најавићемо манифестацију „Дани Николе Тесле у Србији“ у организацији Теслине научне фондације из Филаделфије. Камп Кроса РТС-а за децу из региона и дијаспоре ове године одржава се у Пожаревцу.

Више од две деценије емитује се програм Српске ТВ у Чикагу. То је била прва америчка телевизија која је пратила српске обичаје, културу, привреду и живот наших људи у Сједињеним Државама. Гост емисије Тамара Весна, оснивач и главни и одговорни уредник.

Манифестација „Дани Николе Тесле у Србији“ у организацији Теслине научне фондације из Филаделфије одржаће се у четири града у Србији од 7. до 11. јула. Гост емисије Предраг Карасовић, члан Управног одбора Теслине научне фондације у Србији.

Камп Кроса РТС-а за децу из региона и дијаспоре „Пожаревац 2023“ одржаће се од 7. до 15. јула.Гост емисије Стеван Ковачевић, један од осниваче Кроса РТС-а.

Двадесетак истакнутих српских привредника у Бечу одлучило је да покрене иницијативу о повезивање власника фирми српског порекла на нивоу целе Аустрије. Овај пројекат одвија се у оквиру Удружења српских привредника у Аустрији. Извештава Вера Марјановић.

У Чикагу је отворено још једно српско позориште. Око овог културног догађаја окупили су се одрасли и деца српске заједнице. Прилог Нине Стојковић.

Кошаркаш Атланте Богдан Богдановић није заоборавио родни град Београд и крај где је одрастао. Његова фондација успешно обнавља и реконструише спортска игралишта, а он често издвоји време и да се дружи са младим кошаркашима.


Музички гости КУД Свети Сава из Београда.

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић.

Редитељ Драгица Гачић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи