Читај ми!

Србија на вези портрети: Марио Бралић

Кроз објектив његовог апарата људи и природа изгледају чудесно. Сарађивао је са највећим уметницима, моделима и фирмама бивше Југославије. Поред тога што је један од најбољих европских фотографа школован у Минхену, он је и поморски капетан и стаствени љубитељ природе. Није научио свахили језик , али је званично постао део племена Масаи!

Након постдипломских студија фотографије у Немачкој, Марио почиње да ради за тамошње агенције и фирме међу којима је и светски познати бренд Волмарк. Сплет околности га враћа у тадашњу Југославију где његов таленат препознају најзначнији људи модне сцене, чувени креатори Мирјана Марић и Александар Јоксимовић.

Фотографисао је најпознатије моделе - Вању Говорко, Љиљану Тицу, Ирену Мишовић, Невена Бошковића, Тању Чавић, Јелену Ивановић, браћу Грнчарски... Поносан је што је многим момцима и девојкама приредио фото букове који су им отворили врата светске модне сцене, а неки су добили надимак "Маријеве бебе". 

Поред изванредне каријере модног фотографа, Марију стижу позиви из области туризма. Као члан неколико експедиција боравио је у Амазонији и Африци...

Задивљен призорима, питорескном околином и потпуно другачијом филозофијом живота, Бралић је био инспирисан да направи можда најлепше фотографије у каријери! Како је бели човек, Европљанин, постао део афричког племена Масаи!

Марио Бралић је издао осам фото књига из опуса уметничке “Fine art” фотографије. Излагао је на самосталним и групним изложбама у земљи и региону, а његове фотографије запажене су од Јужне Америке до Јапана.
Посебно истиче рад са уметницима као што су Оља Ивањицки, Коста Бунушевац, Жељко Тоншић...

Уредник емисије Тамара Дрезгић

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи