Читај ми!

Сабор народне музике Србије 2023 - финале

Све је спремно за велико финале 5. Сабора народне музике Србије! Вечерас ћемо сазнати ко су "најбољи од најбољих" овогодишњег издања престижног националног фестивала нове народне музике. У ревијалном програму, уживаћемо уз највеће хитове Светлане Цеце Ражнатовић.

Након одржаног првог и другог полуфинала, чули смо укупно 32 нове композиције народне музике а вечерас ће се у великом финалу за титулу победника и друге награде фестивала надметати 16 финалиста - аутора и извођача..

Водитељке фестивала Сабор народне музике Србије 2023 су Драгана Косјерина, Кристина Раденковић, Јелена Симић и Винка Мариновић.

Водитељке Сабора народне музике Србије 2023
Водитељке Сабора народне музике Србије 2023

РТС је омогућио да овогодишње, 5. издање Сабора народне музке Србије, можете пратити уживо од 21 сат, путем телевизије (РТС 1), интернета (сајт РТС-а, платформа РТС планета и РТС Youtube канал) и радија (Радио Београд 1- финале) као и на Првом програму Радио Београда.

Велики тим професионалаца РТС-а обавља завршне припреме за још један незаборавам и импресиван ТВ шоу, аудио-визуелни спектакл - финалне вечери програма 5. издања фестивала Сабор народне музике Србије 2023. Вечерас у 21 сат, у директом ТВ преносу - дочараће вам атмосферу из РТС-овог Студија 8 на Кошутњаку путем 10 телевизијских камера, уз раскошне сценске и светлосне ефекте и врхунски, HD квалитет звука и слике.

О најбољима на 5. Сабору народне музике Србије ће у финалу одлучивати Стручни жири и публика (СМС гласовима), у односу 50:50. Осим награде за најбољу композицију фестивала и награда за друго и треће место, биће додељена признања и најбољима у категоријама: "Најбоља интерпретација", "Најбољи текст" и "Најбољи аранжман". Неког од финалиста Сабора 2023 аудиторијум ће наградити и признањем "Победник публике" (композиција која освоји највише СМС гласова).

Осим титула и признања, најбољима на Сабору народне музике Србије 2023 припашће и вредне новчане награде.

Све учеснике финала Сабора 2023 ће и ове вечери уживо на сцени РТС-овог Студија 8 у Кошутњаку пратити врхунски музичари - чланови два реномирана оркестра: Народног ансамбла РТС-а, под управом Синише Вићентијевића и Саборског оркестра, под управом Зорана Влајића.

РТС је омогућио да уочи финала, у четвртак током дана и све до почетка финала Сабора народне музике Србије 2023, пратиоци могу чути и погледати свих 16 финалиста - 16 композиција, путем званичног Јутјуб канала "РТС Најлепше народне песме".

Током програма финала, за своје фаворите, аудиторијум може гласати слањем СМС порука.

Укупна цена СМС поруке је 36 динара, а са једног броја телефона може се послати 20 порука. РТС ће и овога пута свој део прихода од СМС гласања донирати у хуманитарне сврхе - за акцију Удружења "НУРДОР", и то као допринос обезбеђивању неопходних медицинских апарата и опреме за Kлинику за дечје интерне болести - Ново хемато-онколошко одељење у Нишу.

Сабор народне музике Србије 2023 - финале

четвртак, 27. април у 21.00 - пратите уживо на РТС 1, Радио Београду 1, РТС Планети и Јутјуб каналу "РТС Најлепше народне песме“

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи